Depannage of onderhoud? 09/252.59.72

Centrale verwarming
Installatie, herstelling en onderhoud

Thermo-Chauffe is de CV specialist in Oost-Vlaanderen. Installatie, herstelling of onderhoud van uw centrale verwarming? Op ons kan rekenen!

Een doorsnee Vlaams gezin besteedt vandaag de dag ongeveer 70% van de energiekosten aan het verwarmen van hun woning. Met een efficiënte centrale verwarming kan u een heleboel besparen. De mogelijkheden voor centrale verwarming zijn zeer uitgebreid. Wilt u weten welk type verwarmingsketel het meest efficiënt is voor uw specifieke situatie en budget? Bij Thermo Chauffe, de CV specialist bij uitstek, bent u altijd welkom voor professioneel advies over de vele mogelijkheden voor centrale verwarming.

Waar een centraal verwarmingssysteem vroeger bestond uit een CV ketel en enkele radiatoren, zijn vandaag de dag de mogelijkheden enorm uitgebreid. Niet enkel de verwarmingsketels ondergingen en ware metamorfose, ook de beschikbare energiebronnen zijn enorm toegenomen.

Omdat de keuzes vandaag de dag enorm uitgebreid zijn, zetten we even de mogelijkheden op een rijtje. Aan de hand van enkele algemene vragen bepaalt u welke verwarmingsketel het best past bij uw specifieke situatie én uiteraard uw budget.

Thermo Chauffe, betrouwbare verwarmings specialist

Solo of combi CV ketel?

De keuze tussen een solo of combi CV ketel is vrij simpel. Omdat een combi CV ketel zowel uw woning verwarmt als warm water aanlevert, is dit type ketel de beste keuze voor de meeste particulieren. Bedrijven kiezen vaker voor een solo CV ketel omdat ze niet de behoefte voor warm water hebben.

Professionele installatie van een verwarmingsketel

De installatie van een verwarmingsketel is een belangrijke beslissing en investering. Het is belangrijk om een betrouwbare en erkende professional in te huren voor de installatie van uw CV-ketel. Als u kiest voor Thermo Chauffe kan u er zeker van zijn dat de installatie veilig en efficiënt gebeurt. Bij het kiezen van de meest geschikte CV-ketel zijn er een aantal zaken waar u best rekening mee houdt. De grootte van het huis, de isolatie, de warmwaterbehoefte en de brandstofkeuze bepalen mee welke CV-ketel de meest geschikte oplossing is voor uw specifieke situatie. Spring binnen in onze toonzaal. Onze verwarmingsspecialisten staan u met de glimlach bij in uw keuze naar de meest geschikte CV-ketel.

Welke type verwarmingsketel kiest u?

Welke verwarmingsketel het meest geschikt is voor uw situatie hangt vooral af van het gewenste comfort, de te verwarmen oppervlakte en het beschikbare budget. De mogelijkheden zijn vandaag de dag zeer uitgebreid. Condensatieketels, biomassaketels, warmtepompen en zonneboilers behoren allemaal tot de mogelijkheden voor centrale verwarming.
Om u te helpen bij uw keuze verzamelden we nuttige informatie over de mogelijkheden voor uw nieuwe verwarmingsketel.

Welke verwarmingselementen kiest u?

Als u beslist heeft over het type verwarmingsketel, rest er nog de keuze voor de verwarmingselementen. Kiest u voor radiatoren, vloerverwarming of een combinatie van beide. We bundelden nuttige informatie om u bij te staan in uw keuze.

Premies en subsidies

De meest efficiënte centrale verwarming aan de scherpste prijs

Omdat de aankoop en installatie van uw nieuwe centrale verwarming een serieuze investering vereist, heeft de overheid verschillende interessante premies en subsidies in het leven geroepen.

De renovatiepremie en de totaalrenovatiebonus zijn veruit de meest bekende. Ook via de gemeentes en provincies zijn er een heleboel premies mogelijk.

Win dus zeker op voorhand voldoende informatie in. Zo bent u verzekerd van de meest efficiënte centrale verwarming aan de scherpste prijs.

Bekijk zeker even de website van Premiezoeker.

Wettelijk onderhoud centrale verwarming

Om uw centrale verwarming in topconditie en uw energiefactuur zo laag mogelijk te houden, is een regelmatig onderhoud een must. De Vlaamse Overheid heeft van dit onderhoud zelfs een wettelijke verplichting gemaakt.
Centrale verwarmingsinstallaties op gas (aardgas, butaan, propaan) moeten 2-jaarlijks een wettelijk onderhoud krijgen. Voor centrale verwarmingsinstallaties op stookolie (mazout) of vaste brandstof (hout, pellets, steenkool, …) is het onderhoud jaarlijks verplicht.
Het wettelijk onderhoud van uw centrale verwarming dient uitgevoerd te worden door een erkende technicus. Het onderhoud omvat:

  • De reiniging en controle van de schoorsteen of rookgasafvoer
  • Controle van de algemene staat van uw centrale verwarmingstoestel
  • Controle van de verluchting van het stooklokaal en de aanvoer van verbrandingslucht
  • Controle van de verbrandingswaarden

Thermo Chauffe kan zich beroepen op jarenlange ervaring en diepgaande expertise voor alle merken. Daarom zijn we als CV specialist ideaal geplaatst om het wettelijk onderhoud van uw centrale verwarming tot een goed einde te brengen.

Meer weten? Contacteer uw CV specialist voor gedetailleerde informatie.